Med spillepladen tilbage i fungerende stand, måtte kabinettet stå for tur. Den havde det også meget slemt, som man måske kan huske fra tidligere indlæg. Havde det været en hvilken som helst anden slags kasse, var den forlængst smidt ud.

spiral-billard_cabinet_before-1spiral-billard_before_cabinet-2

spiral-billard_cabinet_before-4

Limes, slibes og males

Kabinettet som består af en trækasse i krydsfiner. Den manglede nogle kant lister, gabte i hjørnene, manglede ben og rammen til spillepladen. Den fremstod i det hele taget meget nedslidt og bar præg af at have stået ude i vind og vejr.

Vi ønskede at kabinettet kom til at fremstå så tæt på den originale stand som muligt. Dvs. at det skulle slibes lidt og males i den korrekte farve og glans – men det skulle ikke se nyt ud.

Der blev brugt en højglans (90) til den sorte. Indvendigt har de fået nye støttehjørner, som understøtter de nye bolte som benene måtte kræve. Da benene ikke eksisterede til dette bord og derfor skal reproduceres, vurderede vi at ny bolte til samme ville give mening (især af 1 helt manglede og 1 var i meget slem stand).

spiral-billard_gold_deco-side spiral_billard_baffle_support_rear_3

Man kan tydeligt se kassens spejlblanke overflade, men også dens karakter i form af hakker og “ar” som den har optjent i sine mange års tjeneste som spilleautomat.

Som man også kan se herunder, måtte der monteres et nyt messinghængsel. Hængslet tjener som vippearm når maskinen skal serviceres og spillepladen “løftes” op, som man kender det fra mere nymoderne flippermaskiner.

spiral_billard_rear-complete spiral_billard_baffle_support-new-piano_hinge