Da jeg alligevel var i Rødovre her den anden dag, var det oplagt at smutte forbi Damhus Tivoli på Roskildevej og se hvordan det så ud med nedrivningen.

Det første jeg bemærkede var indgangspartiet. Dette stod stadig, nærmst som et monument, indtakt og til minde om et af danmarks ældste tivolier.

Det var dog tydeligt at det kun var et echo af fordums storhedstid. Flaget som vajede i vinder fortæller tydeligt, at det efterhånden er mange år siden.

Lidt længere inde mødes man af en tom byggegrund.

Længere inde på grunden står et skilt….

Skiltet indeholder desværre heller ingen positive overraskelser. Der skal opføres “48 eksklusive ejerboliger”. Ud fra billedet at dømme; i bedste kedelige byggestil magen til, meget af det grå og stereotype pap-byggeri, de opfører i disse år, bl.a. ved Amager Strandpark. Synd.

Det mest tragiske er at Damhus Tivoli i årtier, har været noget af det mest folkelige Storkøbenhavn havde at byde på. Her har været plads til alle. Det bliver nu erstattet er boliger med prædikatet: “Eksklusive”. Fra inkluderende, til eksklusive – Ja, ironien er til at få øje på.