Historie: C. Kjærsgaard automatfabrik

after-1-c-kjaersgaard-automatfabrik-koebenhavn

Information om dette firma er umiddelbart meget sparsomt – nærmest ikke eksisterende.

Opdaterering: Tændstikker?

Anden-lignende-automat-06

D. 14 April 2014. Efter nogen research, havde jeg faktisk opgivet at finde yderligere på nettet og tiden rakte ikke til at gå igennem arkiverne på diverse biblioteker for at finde registreringsinformation om C. Kjærsgaard. Men så skete der noget interessant! Jeg sad og søgte på gamle blikdåser ifb. et andet hjemmesideprojekt og faldt i den forbindelse over en automat hos frou-frou.dk som var til salg, hvilket fik mig til at stoppe op og kigge en ekstra gang.

Automaten er magen til den jeg har researched! I en tændstiksudgave??! Højst interessant!

Den er tydeligvis produceret samme sted som den jeg ligger inde med. Om den oprindeligt har været benyttet til andet end tændstikker, er svært at sige. Det ser dog ud til at den er blevet lavet om på et tidspunkt – manglende grafik, en pudsig farve, samt underlige bogstaver på fronten som er pladseret for lavt, for mig til at tro dette. Ligeledes kan det være at låsen har været udskiftet på et tidspunkt (for lang tid siden – den er gammel), da den oprindelig har været indbygget (kan dog blot være en senere udgave). Alene det faktum at en pakke tændstikker har kostet 25øre må vel betyde at automaten i denne form er fra 70’erne (hurtigt estimat herfra).

Automaten mangler endvidere firma-mærket i bunden og jeg kan ikke se nogle tomme skruehuller fra forsiden – hvilket blot rejser flere spørgsmål. Slutteligt har denne muligvis en “penge tilbage” funktion (ifølge grafikken) og disse havner i siden, modsat på fronten, som den model jeg ligger inde med. Eftersigende virker den slet ikke og nøglen mangler. Men dekorativ er den.

Opdatering 2015

Der er senere dukket et par andre automater op fra firmaet, hvilket man kan læse mere om her på siden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *