Alle delene var bortset fra et styrerør ikke i kuglespillet fra starten. Koppen var dog stadig monteret i enden af spillepladen. Det tog os lidt tid at hitte ud af hvad ideen var med dette arrangement.

På nettet er der ikke megen hjælp at hente når vi taler om rent mekanisk virkende anti-vippe mekanismer. Nogle enkelte gamle kuglespil som f.eks Gotlieb havde indført noget lignende på deres første kuglespil.

Denne rent mekaniske indretning skulle så rekonstrueres til vores spil. Denne består rent praktisk af 2 enheder der så skulle skal kobles sammen ved åbning og lukning af spillepladen.

Konstruktion

anti-tilt-deviceTegningen her viser hvordan den fungerer. Der er benyttet engelske ord for at nå bredere ud, idet der som nævnt ikke er beskrevet noget nævneværdigt på nettet om emnet. Delene er fremstillet i primært aluminium, da disse ikke udsættes for særligt friktionslidtage.

Stangen med pladen, hvorpå kuglen skal op at ligge ved spillestart, skal tilpasses således at der skal upassende kasse-rystelser til for at vippe denne af, hvorefter den triller rundt i koppen. Som det fremgår af skiltet ovenfor koppen, bliver den pågældende spilletur så erkendt ugyldig.

Kuglepladen har en 15° hældning mod midten som svarer fint til en kugle på 14mm. (altså mindre end de 10 spillekugler som er på 18mm).

DSC01547spiral_billard_stoole-pidgeon
spiral_billard_bottom-knob

Et oprindelig hul der var i bundkassen passede placeringsmæssigt ikke med vores konstruktion og et nyt hul skulle bores til den nederst monteret del, som med knappen på undersiden kan trækkes ned, for at få kuglen op på piedesdalen igen.