Der skulle ligeledes konstrueres rammen til glasset. Den opmærksomme, trofaste læser vil kunne huske at kun det nederste stykke af rammens fire sider, var med. Så de andre 3 sider måtte konstrueres.

Her ses bund-siden med undersiden op. Møntindkastet ses ude på venstre og i midten ses låsegrebet.

Hvad gør man så?

Der var flere udfordringer. Først og fremmeste kendte vi ikke målene. Dette kunne dog nogenlunde ekstrapoleres baseret på kabinettets størrelse, samt på det eksisterende stykke træ i bunden (Tip: Siderne ikke har samme bredde som bundstykket).

Mere problematisk var det dog at der var en fer/not konstellation ift. glas og ramme. Endvidere var kanten af rammen falset.

Lister sættes sammen

Da det er umuligt at finde “vindues-lister” med de samme udskærringer og mål som skulle bruges, valgte vi en tilgang hvor vi byggede det op af lister.

spiral_billard_frame-parts

Listernes tykkelses mål (fra top): 8mm, 8mm, 5mm. Disse limes sammen således at de danner en konstruktion som vist herunder.

spiral_billard_3-frameparts-glued

Herefter er det blot at bygge den ønskede ramme. Husk at monter glasset INDEN rammen samles helt :)

Vi valgte at bruge 6mm glas til formålet. Dette skulle naturligvis ligge godt og blødt, så derfor var lidt filt for på sin plads.

spiral_billard_filt_for_glass

 

Nedfalsning langs kanten er udført med et særdeles skarpt stemmejern. Det tog lidt tid, men resultatet blev også lige i skabet, som man kan se ved overgangen til de original stykke.

DSC01545

Tada – Og så den færdige ramme

spiral_billard_top-frame