Som ethvert andet istandsættelsesprojekt, kan den opdeles i en masse småopgaver. Det er en god måde at gribe det an på. Så kommer man løbende i mål med noget og ser på den måde fremdrift.

Denne automat i sig selv er meget som alle de andre vareautomater, fra perioden, som vi har sat i stand. Men som altid er der enkelte forskelle. Belysningen er godt udtænkt.

Belysning

På bagsiden er monteret en metalplade som fastholdes af et par bolte. På metalpladen sider en E27 porcelæns-fatning monteret. Efter 70 år på bagen skulle der en solid rengøring til og resulatet udeblev da heller ikke.

Det er smart med denne separate plade med fatning og pærer som samtidig virker som service-lem med adgang til de inderste glas og klapfælde mm.

Kolonnerne

Skuffen

Vi afmonterer skuffen fra automaten og sætter den i stand. Dette er lille miniprojekt i sig selv…

Bemalingen

Automaten skal være hvid – men ikke håndmalet og blank, som da vi fik den ind, men derimod mat. Så vi sprøjtemaler den og laver en stensil som vi så maler på efterfølgende. Det ser skide godt ud 😁

Teksten tegnes udfra de få originale exemplarer af automaten, der kan findes på nettet. Der fremstilles en skabelon som så printes på en 3d printer.

Der printes 3*2 bogstaver da 3D printerens bord ikke kan tage så store emner. Disse sættes så sammen til den 55 cm lange tekst-streng.

På skabelonens bagside sprøjtes med spraylim, som efter lidt tørretid opnår en klæbeevne der kan sammenlignes med post-its som kun akkurat får kontakt med automates malede flader, men nemt kan fjernes uden at rive malingen af, eller efterlade limrester.

Vi har forsøgt os med selvklæbende papir-etiketter. De sidder fast – navnlig efter at blive udsat for spraymaling – det gør vi ikke igen.

Resten af de blottede områder af automaten tildækkes med malertape og papir. Så er det bare at spraymale bogstaverne og er resultatet i orden åndes lettet op. Som oftest er det ikke til at tilrette et uheldigt udkomme.

Andre billeder

Lidt billeder af andre småting…