Det mest interessante ved denne automat er, i vores optik, ironisk nok jackpotfunktionen. En del af automaten som slet ikke eksisterede da automaten oprindeligt blev bygget tilbage i slut 1920ernes USA.

Vi formoder at jackpotfunktionen er blevet bygget ind i maskinen i Tyskland efter krigen (WW2), sikkert i 1950erne, for at gøre automaten konkurrencedygtig igen, da der på den tid var kommet automater med jackpot indbygget, som havde brugernes gunst. Så man byggede en jackpotfunktion i en outdated amerikansk spilleautomat – og solgte den så videre på det europæiske marked.

På et tidspunkt er automaten så sikkert endt i et omrejsende Tivoli i Danmark, hvor jackpotfunktionen bare var problematisk. Enten fordi man ville tjene lidt mere, eller fordi den drillede rent mekanisk. Så man pillede den ud. Dette prøver vi nu er genoprette. Da vi ikke ved hvordan den har fungeret oprindeligt, må vi komme med et kvalificeret gæt.

Billeder siger mere end hundrede ord. Så vi har filmet og taget et par billeder. Det er nemmere end er forklare. Men spørg endelig hvis der er noget i ikke forstår.

Blandede billeder af jackpot-mekanismen

Udbetalingsprocenter

Jackpottens indhold er meget afgørende for den samlede tilbagebetalingsprocent. Det er sikkert derfor den er gjort inaktiv og fjernet i sin tid.

Hvis der er 100 mønter i jackpotten er tilbagebetalingsprocenten på automaten hele 96%. Hvis den er inaktiv er den kun 76%. Altså hele 20% difference.

Vi har i beregningen ovenfor stilet efter 50 mønter (30 fra selve jackpotten + de 20 mønter fra udbetalingsrøret).

Læg mærke til at udbetalingsbeløbet er det 3 største , efter de to kirsebær-kombinationer. Dette er meget atypisk.

Det vil sige at startes automaten med et udbetalingsrør på 20 mønter, vil der først komme penge i pengekassen efter ca. 625 møntindkast. Forudsat at der ikke kommer JP kombinationer, hvilket der statistisk vil komme 2 gange for hver tusinde træk. Så bliver det statistisk 989 mønter der skal puttes i før end at den første 10 Øre ryger ned i pengekassen. Ikke noget at sige til at der ofte ses et f.eks plomberet kirsebær på den første tromle el lign.for at få en mindre tilbagebetalingsandel til spilleren. (Beregningen er baseret på at møntrøret et tomt ved start – men alligevel !).