Nogle gange må man kigge på en automat og konstatere at den nok aldrig bliver som den oprindelig har været skabt. Men det behøver ikke være en dårlig ting, da det bliver plads til kreativitet og måske også et bedre produkt i den anden ende.

Det er netop dette som er tilfældet med denne låge/kombi automat, hvilket vi måtte erfare da vi gav os i kast med at skille den ad.

Automaten, som er fra C. Kjærsgaards automatfabrik – sandsynligvis fra engang i 1920erne, har stået 50 år på et fugtigt kældergulv i en gammel købmandsbutik. Så bunden er så rusten at den i praksis næsten ikke eksisterer.

Alt kan naturligvis laves, men det skal også give mening – og det gør det ikke her. Særligt ford at bunden er skuffesystemet, hvilket ikke har den store interesse – modsat lågesystemet i toppen – som jo er det interessante ved denne automat. Så vi savede bunden af og vil i stedet forsøge at bygge vores udgave af samme.

Det er naturligvis bare sjov 😁 Vi brugte selvfølgelig en vinkelsliber – ikke en fuksvans

Så kom automaten pludslig til at se sådan ud…

Så kunne vi skille resten ad.

Og få den sandblæst

Og primet til maling. Dernæst kunne vi skære siderne til og gøre det samme ved dem.

Topkassen skulle naturligvis også have en særbehandling, da den var noget mør – men dog lige kunne reddes med nogle afstivere og nye plader.