Vi har før vist den tilgang vi benytter når vi monterer filt. Men det skader jo ikke et gentage det – særligt når vi har et aktuelt projekt, hvor vi netop har været igennem denne proces.

Man skal naturligvis finde ud af præcist hvordan tingene skal sidde på træpladen. Det er langt fra så nemt som de lyder, da der er en million huller fra tidens tand i overfladen – så man kan ikke bare nemt finde de gamle huller (eller vide hvilke af de gamle huller som faktisk er de oprindelige). Så vi plejer at montere alle delene først og løst teste om det virker.

Når vi er (relativt) sikre på at alting sidder korrekt, sætter vi metalspyd i hullerne som skal bruges. Dernæst et stykke papir hen over.

Således at man kan se hvor huller er. Man monterer desnæst filten.

Her kan anbefales en god stoflim og naturligvis en lækker filt. De billige filte ser også billige ud. Det er synd og skam på en flot, gammel og dyr automat hvis der sidder et stykke discount filt på, så det er ikke her man skal spare.

Når filten er lagt på, kan man så benytte sin papirskabelon til at finde hullernes cirka placering – og dernæst en synål til at “prøve sig frem” indtil man kan mærke hullet, hvorefter man så ved hvor dimsen skal monteres.