Med de fleste af delene klargjort og en overordnet forståelse af funktionen, var tiden nu kommet til at samle kuglespillet igen.

Hvis vi starter med kabinetdelene, gik det såmænd rimelig hurtigt. Der var naturligvis lidt tilpasninger, men overordnet set gik det hak i hak.

Og det virker endda også…

Hvad angår det mekaniske var det dog ikke helt så lige til.

Som vi har skrevet om tidligere, var maskinen på et tidspunkt i dens liv, blevet ombygget til kun at køre med 1 kugle. Det vil sige at hele reservoiret med ekstrakugler og hvad der til hører, var blevet omgået mekanisk og flere af elementerne fjernet.

Så vi måtte reproducere de manglende dele.

Når en automat skal bygges så meget om som denne, er det en god ting at afprøve nogle funktioner på de tiltag man lavet, undervejs.

Test setup og afprøvning

For at gøre det overskueligt både for os selv, men også for andre i demo-øje-med, har vi erstattet de kobberplader som dækker kugleløbegangene, med et stykke gennemsigtigt plastikglas. Dette er bare sat enkelt fast med noget tape. Der skal dog laves de nødvendige huller i plastikken til de forskellige arme der styrer slagets gang.

Der i princippet 3 løbeveje for kuglerne.

  1. Tabt kugle, men flere tilbage
  2. Tabt kugle, ingen kugler tilbage
  3. Vinder kugle

Tabt kugle. Flere tilbage.

Spillet har en kuglereserve på 2 ekstra kugler. Dvs. har man fået frigjort reservoiret af kugler, er således har 3 kugler i spil, gør det ikke så meget at man taber en kugler. Den næste frigives automatisk og man kan spille videre. Den table kugle ryger i reservoiret og frigives kun igen såfremt man vinder.

Tabt kugle. Ingen tilbage.

Taber man, enten på det første skud, eller den tredje kugle efter man har haft vundet (og dermed haft frigjort reservoiret), ryger den sidste kugle ned og lægger sig, således at den først kan frigives ved yderligere møntindkast. Dette sker i praksis ved at en arm rammes af mønten som giver kuglen et øjeblik til at trille forbi en stopklods.

Vinder kugle.

Vinder man, ved at ramme i en af de 3 ud af 7 vinder huller sker der 3 ting.

I. Kuglen som man havde i spil, rammer en vippearm som tillader at man frigiver kuglerne i reservoiret.

II. Samme vippearm muliggør også udbetalingen. Udbetalingen som her er ikke den samme indkastnings-mønt-type, men en 10 øre som ligger stablet op i 2 rør der så skal påfyldes fra tid til anden. de 2 rør kan dog indeholde ca. 250 mønter. Så der er til mange spil.

III. Kugler kommer ud igen og man får således, i tillæg til de frigivne bonus kugler, et ekstra skud.

Lidt billeder