Spillepladen på Venus havde det svært. Ikke nok med at den var samlet forkert og havde den forkerte farve, var den også skæv.

Afmontering af alle dele

Først afmonteres alle dele. Her er det en fordel at man ligger det op, som man tager det, da det ellers kan være besværligt at finde ud af hvad som hører til hvad. Vi havde en tyk alluminumsplade som vi lagde fra på.

Opretning af en skæv spilleplade

Når en spilleplade er skæv, starter man med at indentificere hvor den er skæv. Det er på denne ikke så svært, som man kan se herunder. Den slår et svej i den ene ende.

Vi har fundet at den eneste metode som holder, er at fræse nogle riller i og så lime nogle afstivere i, under spænd. Således at den holder formen når limen er tør. Det er det vi gør her.

Først tegner vi hvor rillerne skal være.

Herefter fræses riller med en overfræser. Man skal gå så dybt man kan, uden at gå igennem, naturligvis, da det kan ødelægge spillepladen.

Hårdt træ limes i. Godt med trælim. Der fyldes op med savsmuld.

Det holder derefter i spænd medens at det tørrer ud.

Lad tørre i 48 timer.

Herefter slibes den på begge sider, efter behov.

Grafik på spillepladen

Efter at pladen var bejdset og lakeret, skulle grafikken på.

Her brugte di 2 forskellige teknikker. En Water transfer decal til damen – og maling til teksten. Til sidstnævnte måtte vi fabrikere en stensil.

Hvilken naturligvis skulle testes af først…

Når vi var tilfredse med metode og resultat, sprang vi ud og gjorde det direkte på spillepladen. Her er detr kun 1 skud i bøssen, med mindre man vil slibe og lakere igen, så derfor er det smart at øve sig lidt inden.

Dernæst endnu en gang lak for at sikre slidstyrke, så grafikken ikke bliver slidt af.

Spillepladen samles igen

Delene monteres.

Søm der fastholder stængerne skal ned i niveau med disse. Her skal kolonnerne være af den rigtige højde. Mål at det højeste punkt fra spillepladen ikke overstiger 2,6mm (i dette tilfælde). Hvis der er større højdeforskellen, kan man ikke få glaspladen jævnt monteret.

Der benyttes de nye gamle kobber femører fra 70 erne Disse har en tykkelse på ca. 1,8 mm – så de sidder ikke fast, og samtidig ingen chance for 2 mønter kan klemme sig ned mellem hinanden.

Afprøvning af spillepladen og justeringer

Man vil skulle påregne nogle justeringer. Mønter må ikke kunne sætte sig fast som vist herunder.

Der vil være en del justeringer hen ad vejen, men til sidst bør man ende med en automat som kører nogenlunde stabilt, uden konstant service.