Efter et kort afbræk, måtte vi tilbage til Beromaten. So here goes…

Den finér vi havde benyttet til kabinettet, viste sig ikke at have den helt rigtige glød. Finéren var rigtig flot, men manglede noget “varme”. Vi måtte derfor give den en gang bedjse. Til formålet brugte vi 2 forskellige bejdsetyper. Efter et par strøj var den der.

Kobberindlæg i rille

I rillen, som måtte opfræses efter finéringen, ilægges en kobbertråd. Tråden stammer fra et skrællet 2,5m² kabel – dvs en trådtykkelse på ca. 1,5mm. Det var hvad vi havde adgang til – og vi tror selv at det vil fungere godt til formålet. Kobber er betydelig blødere end messing og således nemmere at bøje rundt i hjørnerne.

beromat-kabinet-og-listearbejde-7

En relativ blød kobbertråd er dog noget levende og har man et kortlundet temperament – er det ikke noget vi vil anbefale at gå i gang med. Det er hulens besværligt – men som det ses – ikke umuligt.

Tråden bankes på plads med sandfyldt hammer så tråden ikke slår tilbage som en fjeder og der samtidig ikke efterlades mærker.

beromat-kabinet-og-listearbejde-1

Samlingen af de to tråde fortages under møntskålen så ses det ikke.

beromat-kabinet-og-listearbejde-8

Hele fronten er nu klar til at få lak.

beromat-kabinet-og-listearbejde-5

Bagbeklædningen hænger lidt i bremsen men den er under finèring og skal også have bejdse, når vi kommer dertil. Og til sidst skal det hel have 2-3 gange lak – så burde den sidde lige i skabet. Vi nærmer os en afslutning på denne, lidt omfattende, restaurering.