Vi måtte jo igang med spilleværket på denne Mills enarmede. Det er jo ikke sjovt hvis det mekaniske ikke kører 100%. Så kan det (næsten) være ligemeget hvor flot den ellers ser ud. Den SKAL også køre ordenligt.

Som regel, når vi skal igennem den slags processer, plejer vi at skille det helt ad (more-or-less) og klargøre alle delene og så samle det igen. Men vi tænkte at vi ville prøve en lidt anden tilgang her. Mest fordi at det er sjovt at prøve forskellige processer. Det er kedeligt at gøre det samme hver gang.

Så denne gang rensede vi værket i et petroliumsbad, efter at vi havde fjernet det mest kritiske, naturligvis. Det fjernet alt fedt og snavs og efterlader værket lidt blegt og affedtet.

Herefter blæste vi det rent med trykluft og gik det efter med en klud. For til sidst at smøre det med olie, hvor smøres skal.

Efter en gennemgang og justeringer, genmonterede vi de sidste ting (slides, valser, mv). Og havde dernæst er værk som atter var køreklart.

Alt i alt, en udemærket teknik til rengøring af værket. Der er dog ingen nemme genveje. Det er stadig en længere proces og kræver en del manuelt arbejde og justering – men der er noget tid at spare ved at gøre det sådan. Omvendt så kræver det en masse udstyr og er derfor lidt svært for den almindelige hjemmebruger.