I processen mod restaurering/fabrikation af vores Tura “Cards Bell” automat, faldt vi over flere ting som måske var værd at bemærke og som vi aldrig fik skrevet om. Det retter vi op på nu.

Værket

Uden sammenligning de flotteste tromler vi nogen sinde har set på en automat før 1940, især på en Tura. I begragtning af hvor ekstremt snavset og groet til maskinen var, er delene i utrolig god stand. Alt den snavs må have konserveret automaten – lidt som tollundmanden i mosen.

Det krævede naturligvis en større rengøring for at få den pæn og kørende, men derudover var det næste kun et spørgsmål om at justere, give den et par nye fjedre, smøre den lidt hist og her. Så var den klar til brug.

Kabinettet og skjolde

Skjoldene derimod var ikke så nemme. Det var den store tur med afrensning og polering.

En finurlig ting var at vi inde i frontskjoldet fandt denne lap papir, som havde været klippet til og brugt rundt om jackpotvinduet, formentligt sidste gang den blev ombygget.

En Ønske-Plade

fra varde radio og fjernssynsforretning
Kræmmergade 10 – Varde – Tlf 527

Så kan man jo selv prøve at datere hvornår det var.

Kabinettet

Kabinettets sider var desværre beklædt med træ folio. Det er noget vi har set før, hvor man måske i 1960erne, synes at det var smart at peppe den op på den facon. Utrolig grimt, men heldigt for træværket, som således har været beskyttet bag en plastikfilm i over 50 år. Så træet fremstår super flot. …efter vi havde fået skrabet limen af (hold op noget klistret stads).

Bunden skulle dog lige lappes, og have meder på. Dette hjælper også til at holde sammen på bunden, som består af limtræ.