Kabinettet på denne enarmede er også en af de helt store poster på tidsbudgettet (ja, alt er vel en stor post, når autmaten ser ud som denne).

Standen

Kabinettet var i praksis ved at falde fra hinanden. Der manglende også små stykker rundt omkring. Det eneste gode man kan sige om det, er at det faktisk ikke er råddent. Så der er ingen borebiller eller tilsvarende.

Bagpladen, hvorfra de sidste billeder kommer fra, var særlig medtaget. Modsat de fleste andre automater er bagpladen lavet er træ i en metalramme. Finéren var helt ødelagt og man måtte nærmest kontruere finéringen igen for at få det til at hænge sammen. Låsetøjet vender vi tilbage til i en anden artikkel.

Men efter en meget lang kamp, lykkedes det os faktisk at få ordnet både sidestykkerne, bunden og bagpladen. Så kom den næste svære del.

Caille Victory har en helt særlig udsmykning som består af en guldstaffering, med en spriral som går ned til en klokke-decal. Lidt som en gammel butiksklokke (se eksempel). For at gøre det sværere, er der faktisk en på hver side, da håndtaget jo sidder i midten. Og de er selvfølgelig spejlvendte. Guldstaffering kan være svær nok at efterligne, men med lidt præcision og en god guld-alkyd pen, som ikke løber, kan det lade sig gøre.

Spiral var dog en anden snak. Der er kun 1 skud i bøssen, uden at skulle lave det hele om. Så den skulle helst sidde der første gang. Vi måtte derfor lave en skablon til at øve os med.

Skabelonerne 3D printes og spraylimes på bagsiden (så spiralmønstret ikke vakler og bøjer når pennen bevæges rundt i spiralen) limen fra skabelonen afsætter ikke rester – virker nærmest som en post-it på den lakeret træoverflade. Sidestykkerne får yderligere 2 gange lak. Vi benytter en vandbaseret lak, da streger og decals ellers ville kunne opløses.

Det færdige kabinet

Vi er meget tilfredse med resultatet.

Så skal det “bare” samles…