Så kom tiden til at skilles Testo automaten ad. Vi vil gerne slippe af med den sortmalede kasse for atter at få træet frem – som det oprindeligt har været tiltænkt. Særligt da den ikke var malet super godt – hvilket også er svært når man ikke engang gidder fjerne skiltene *suk*…

Testo automaten skilles ad, afprøves og maling strippes (2)

Hele mekanismen inden i kan fjernes med 4 skruer. Herefter er det ikke meget tilbage.

Testo automaten skilles ad, afprøves og maling strippes (3)

Mekanismen funktion var faktisk en medvirkende faktor til at vi ønskede at skille den helt ad. For hvordan har de lavet den? Det er faktisk ret smart. Som vist herunder er der en metalplade i hver side. Den ene er fast og den anden kan vippe frem og tilbage. Når den anden plade vipper ind, klemmes mønten fast. Simpelt, men snedigt.

Det gør dog også at det er noget svært lige at omstille den til anden mønttyper, særligt hvis de er meget større, som f.eks. en dansk 25 øre. Det er dog alligevel ikke noget vi ville være her, da alle skiltene er på svensk. Så automaten beholdet på det oprindelige sprog – og hvem ved, måske den en dag kommer tilbage til Sverige.

Vi afmonterede dernæst glaspladen og skrællede malingen af kabinettet Nitromors, som faktisk er meget taknemmeligt at arbejde med. Testo automaten skilles ad, afprøves og maling strippes (1)

Det virkede fremragende på den sorte maling – men desværre bed det ikke rigtigt på den hvide maling langs rammens kant, som sikkert er noget plastik/lak af en slags.