Vi ville gerne afprøve Testo automat. Den er jo rent mekanisk (bortset fra et batteri til en lille indikator lampe, som ikke har nogen praktisk betydning for spillet), og den så ud til at være indtakt. Endvidere er mekanikken relativt simpel.

Testo reaction meter first look (6)

Møntindkastet er muligvis det mindte jeg har set. Der er tilsyneladende ingen møntvalidering ud over selve rillen i møntindkastet. Med andre ord, passer mønten ind i hullet, vil maskinen tage den. Tanken er at den er lavet med svenske 10øre for øje- og de er betydeligt mindre end de gamle danske 10 øre, ja selv mindre end de 5 øre vi havde for 30 år siden. Så gode råd var dyre, hvis vi skulle afprøve den. I en æske med udenlanske mønter fandt vi så heldigvis nogle få norske 10 øre, som viste sig er være samme størrelse og derfor umiddelbart kunne bruges.

Afprøvning og spillet

Spillet går i alt sin enkelthed ud på at man putter i 10 øre i toppen. Trykker på den grønne knap – herefter falder 10 øren (ej ordsproget) på plads i toppen. Efter yderligere nogle sekunder slippes 10 øren og man skal da trykke på den røde knap for at gribe den. Måplet med spillet er naturligvis at gribe den hurtigst muligt – for således at teste spillerens reaktionsevne.

Ser vi på samme fra bagsiden af automaten kan man ane hvad der sker.

Man putter mønter i og trykker på den grønne knap (øverste). Herefter rammer i sugekop (ja, en sugekop!) metalpladen i venstre side. Når denne slipper, som sådan en jo gør når der er en let fjedder som hiver i den, falder mønten ned – og klokker bliver aktiveret som tegn på at spillet nu er i gang. Den røde aktiveres og skubber til en metalplade som let holder mønten fast på glaspladen.

Information på automaten

Der er en række skilte på denne automat. Alle på svensk, naturligvis.

Testo reaction meter first look (2)

Nederst står der lidt om automaten og hvad jeg antager er den svenske importør af automaten.

Testo reaction meter first look (5)

I toppen er der 2 instruktionsskilte som forklarer forløbet i 3 trin.

Testo reaction meter first look (3) Testo reaction meter first look (4)

Automatens stand

Automaten har ikke altid været sort. Faktisk har den stået i de rå træ oprindeligt, men på et tidspunkt har nogle besluttet at den skule have en visuel overhaling. Ærgeligt, men det kan naturligvis løses. Vi skal alligevel have skilte kabinettet ad, den det er ved at falde fra hianden, så det skal lige limes sammen igen.

Testo reaction meter first look (7)

Ser man omkring skiltne i afsnittet overfor kan man også se spor af malerens iver.

Bagpladen er begynderlig.

Testo reaction meter first look (16)

Det ligner et stykke krydsfiner nede fra Silvan. Så først troede jeg faktisk ikke den var original. Men som den sidder i automaten er jeg faktisk i tvivl. Det må yderligere research afdække.  Bemærk i øvrigt hvordan den lukker ind i kabinet og således ikke gør automaten dybere.

Testo reaction meter first look (1)

Afslutningsvis sad der en skrue klemt inde mellem glaspladens bagside og en af metaltrværstængerne. Et ret uheldigt valgt, da den ridser grafikken af.

Testo reaction meter first look (11)

Bemærk i øvrigt, hvad jeg antager er, serienummeret: 269.

Nøglen mangler til låse i siden, som dog lader til at være indtakt. Måske mad med lidt held kan finde i nøgle som passer. Pengekassen i bunden hvor mønten falder ud, mangler naturligvis også.

Testo reaction meter first look (12)