Skal man dog snart lave alting selv ?

Som nogle måske har bemærket var der i vores demovideo af Thor kraftmåler en lille revne i glasset. Vi fik åbenbart spændt det lidt skævt på rammen og grundet en spænding i glasset, opstod der en revne. Det var ellers et nyt glasmesterglas. Og da der er tale om et rundt glas, tænkte vi at det nu var endnu en opgave for den lokale glarmester – som vi ellers i øvrigt har et godt sammenarbejde med.

Vort værksted blev sidste år udstyret med en glasskærer-passer, som det kan se på billedet. Det havde vi næsten glemt – jo ikke noget man bruger hver dag. Men hvorfor ikke give den et forsøg med et rundt glas. Ydermere har vi fået fat i en rigtig god diamant-glasskærer-pen. Så vi gav den et skud.

Det tog 5 minutter at få en fin rund rude ud af et stykke 3mm glas.

Først tegn en cirkel på begge sider med passeren. Derefter skæres ud til kanten af det firkantet stykke glas plus tangenter (fra cirkelens kanter og ud). Så brækkes med lidt forsigtihed de små glasstykker af.

Som det kan ses blev den rigtig fin rund – faktisk noget mere regulær end glarmesterens til venstre.

Rudekanten slibes efterfølgende med en håndholdt slibesten. Husk at støvsuge grundigt – der er simpelthen glassplinter overalt.