Idet at nogle havde “justeret” udbetalingsprocenten (reduceret) havde man fundet det smart at tilpasse udbetalingerne på tabeltavlen på frontglasset. Det var gjort ved at kradse de nu ikke længere opnåelige kombinationer væk og erstattet hullerne med sort tape.

Så vi stod nu med et valg: At forsøge at “lappe” på den gamle udbetalingstabel eller at lave en ny. Vi valgte sidstnævnte. Det skyldes 2 ting: 1) Det ville aldrig rigtig blive helt godt med en lapning. Det vil kunne ses tydeligt, næsten uanset hvordan man greb det an. 2) Da Gewinnplan og de nedenstående “spielregel” samt “einwurf 10 pfennig” var på tysk tillige med en del skræmmer, var det forsøget værd at lave nogle nye på dansk.

Så vi gik igang. Første øvelse var at indscanne den gamle tabel og fabrikere en ny. En tidskrævende, men ellers smal sag. Der skulle laves 3 ting: 1) Gevinstplan 2) Spilleregler og 3) Møntindkast.

Det kræver man måler de gamle tabeller op og laver nogle der ligner og passer ind i det oprindelige design.

Hvis vi starter med gevinstplanen. Så var det faktisk bare at oversætte det til dansk. Da der kun står antal mønter og ikke møntenheder, var det en mindre tilrettelse.

prazisa-gevinstplan

Videre til spillereglerne. Det var en større udfordring, da der skulle oversættes fra de oprindelige tyske regler til noget som man mening på dansk. Heldigvis var det en kortere tekst.

prazisa-spilleregler

Tilsidst: Møntindkastet. Her overvejede vi at skrive “indkast 25 øre” eller noget tilsvarende. Men vi endte med blot at skrive “MØNT INDKAST”, da det gav mulighed for senere at omstille maskinen – skulle det blive aktuelt. Det er ikke noget vi har planer om, men nu er muligheden der stadig.

prazisa-moentindkast

Der skulle lidt forsøg til for at ramme bl.a. en fornuftig guldfarve og få en hæderlig tekst skruet sammen. Det hele er faktisk lavet i word – herefter printet ud på laserprinter. Har man en inkjet kan det sikkert også blive fint nok, men husk at efterfølgende blank lak påsprøjtning, oftest ikke er forenlig med inkjet farver.

Herefter skulle de skrabes rent for den, erfarer vi, temmelig sprøde maling. Det er et job som kræver en rolig hånd og tålmodighed. Enhver smutter vil tydeligt kunne ses på glasset.

prazisa-tabel-glas_5

Når felterne bliver fjernet, skulle det gerne se således ud.

prazisa-tabel-glas_a

Så klippes skiltene til og sættes fast med isoleringstape. Der er desværre ingen anden måde at gøre det på.

prazisa-tabel-glas_3

Og så er den plade ellers klar til montering med de oprindelige udbetalinger og på dansk – lidt omstændelig process men når det nu skulle være.

prazisa-tabel-glas_1

Det er praktisk talt umuligt at se at det ikke er original grafik som findes på front-glasset. Det er sku i orden!