Et istandsætningsprojekt har mange facetter. Man skal derfor også bestride mange forskellige. Det nytter ikke noget at man kun kar arbejde med træ, eller kun kan arbejde med metal, eller kun kan male. Se f.eks. her, hvor vi har et Adretta frontglas som er noget hærget og som mangler nogle informationer om udbetalingerne.

Det er givetvis blevet skrabet af i sin tid, da maskinen kom til Danmark. I felterne har der nemlig stået 1 DM, 80 Pfn. 40Pf. og 20Pf. Der er nogle tape-rester på bagsiden, så man har forsøgt med nogle danske betegnelser, men har ikke helt kunne løfte opgaven visuelt – selvom det selvfølgelig har virket i praksis. Endvidere har maskinen her en “Juwel” udbetalingsslide. Det betyder at den faktisk udbetaler 20 mønter, ej 10 for topgevinsten. Endnu en grund til at tallene ikke har passet. Det med at oversætte resten af teksten, har man ikke forsøgt sig med, da det ville være for grafik kompliceret for hr/fru teltholder.

Men i anno 2017 er det en smal sag at indscanne og printe. Så vi gav os i kast med at eksperimentere med forskellige løsninger. En hurtig idé tog form til noget i retning af følgende.

Men man kan naturligvis ikke printe hvidt (I alt fald ikke på en standard kontor printer) Endvidere skal det jo foran den eksisterende maling/overflade. Så der er reelt kun 1 god løsning. Alt det som vi ikke skal bruge, må vi skrabe af – hvorefter vi kan lavet noget grafik som vi ligger bag ved glasset. Det er lidt en hovedpine at fjerne den gamle grafik inden for stregerne. Det kræver en skalpel – til de små flader – og et hobbyknivsblad til de store flader. Samt en god portion tålmodighed.

Vi endte med at print det på noget sølvpapir (altså ikke sølvpapir som i alufolie, men papir med sølvglans overflade). Resultat synes vi selv blev rigtig godt. Det er altså lidt sjovere når det hele står på dansk, i stedet for at det er sådan en mærkelig blanding af tyske beskrivelser og dansk valuta.