Vi er godt begravet i mekanikken tilhørende denne kraftprøve. Det meste af det er hærgede dele, som alle nogenlunde ser således ud:

Altså rustne, og med nogle mangler. Dem arbejder vi på som vanligt. Der er dog også nogle lidt andre dele, som der nok lige bør skrives om.

Lamper

Kun 4 ud af de 6 gamle lamper var i automaten. utroligt at de stadig virkede. Men den originale bemaling af disse var så ringe og havde faktisk ikke rigtigt den ønskede effekt.

De fik derfor samme tur som den tyske automat.

Til at tænde og slukke lamperne bruges denne styreplade. Den manglende alle kontaktarmene. Der måtte vi så klippe en ny ud af en kobberplade.

Her kan det anbefales at komme lidt Luberex eller tilsvarende elektrisk smørremiddel på banerne, for at sikre bedre kontakt.

Håndtag

De helt store mangler ved denne automat var dog 2 ting: 1) Håndtaget som man skal trække i og 2) Bøjlen hen over håndtaget. Og det er reservedele som ikke er til at skaffe. Så vi startede med håndtaget. Det originale håndtag ser ud som herunder vist:

Altså et greb på en tyk messingstang. Ved brug af et gammel dørhåndtag prøver vi at fabrikere noget lignende.

Vi har taget en tyk messingstang og drejet den til, således at den passer ind i et hul som vi har boret i enden af håndtaget.

Så skal de bare sættes sammen. Det gøres naturligvis på gammel manér, med en split igennem. Herefter skal stangen tilpasses så den får nogenlunde samme form og længde som den originale.

Derefter skal den tilpasses maskinen. Mon ikke det lader sig gøre? Vi må vente og se…

Efterhånden bliver de forskellige dele sat i automaten og langsomt men sikkert, begynder det at ligne noget vi kan være tilfredse med