Møntmekanismen til Caille’s Eclipse maskine har flere fine og unikke detaljer. Lad os derfor tage et kort kig på dette gamle stykke mekanik.

Den sidder monteret i maskinen her og minder meget om møntmekanismer til andre enarmede tyveknægte (f.eks. denne), slides, møntrør, fjedre, arme osv. Dog lidt mere elegant måske? I alt fald lækkert bygget. Her ses den monteret i maskinen.

Caile_Eclipse_init_6

Hele enheden kan afmonteres, ved at fjerne det store møntudbetalingsrør og møntslisken ovenover. Derefter er der kun 4 skruer (alle ens) som holder den på plads. To i højre side, 1 i toppen og 1 enkelt nede under til venstre (som vist afmonteret på billedet herunder).

Caile_Eclipse_coin_section-disassembly_2

Derefter kan man kringle den ud, ved at vippe bunden ind mod en selv. Pas på de bagerste fjedre, som enten skal afmonteres først, eller ind under armen (se billede) i midten.

Så er den ellers ude på bordet og kan nu afprøves som en selvstændig enhed. Så er det bare at splitte den ad, rense og sørge for at den virker 100%. Husk: INGEN OLIE på udbetalingsslides (selvom LIDT på siderne nogle gange kan afhjælpe af de sætter sig fast).

Caile_Eclipse_coin_section-disassembly_3Caile_Eclipse_coin_section-disassembly_4Caile_Eclipse_coin_section-disassembly_6

Caile_Eclipse_coin-tube_2Caile_Eclipse_coin_section-disassembly_5

Efter en rensning og gennemgang, samt udskiftning af en syg fjedder, var den klar til at blive testet og genmonteret. Herunder en demo af enheden.

Bemærk især den lækre feature med en luge på røret, således at man kan tilgå slides og mønter, hvis noget skulle jamme. Meget lækkert.