For en “kunde” (Ja, det er desværre ikke vores egen) har vi fået til opgave at få liv i denne gamle Caille Eclipse fra omkring 1905, produceret af Caille Bros., USA. Automaten kører faktisk stadigvæk på amerikanske “Quaters” (25 cent mønter) – eller rettere: Det gør den jo så netop ikke!

Caile_Eclipse_cabinet_8

Vi skal intet gøre ved kabinettet. Så der vil ikke være de vilde før og efterbilleder når vi er færdige. Øvelser går helt konkret ud på at gennemgå værket. Finde ud af hvordan det virker og så sætte det istand. Her ses det taget ud af maskinen…

Caile_Eclipse_init_14

Vi vil skrive lidt om mekanikken i værket, da der ikke findes meget omkring dette på nettet. Så måske kan skriverierne være til hjælp for andre i en lignende situation.

Caile_Eclipse_init_12

Værket som sådan, er ikke er decideret i dårlig stand, men det er helt groet sammen og fedtet ind i olie og hvem ved hvad. Det har sikkert ikke kørt de sidste 20-30 år, hvis det kan gøre det. Som man kan se ved nærbilleder…

Caile_Eclipse_init_23

Der mangler vist også en fjedder hist og her. Nogen rust har ligeledes bidt sig fast – særligt på møntindkast-enheden i toppen som, grundet manglende olie, faktisk er helt dækket af rust. Alle de vitale dele lader dog, ved første øjekast, til at være der – og i god stand. Mange af de mekaniske detaljer som man kunne forestille sig kunne være gået i stykker, lader til at være indtakte. Så langt så godt.

Afmontering af skiven viser også nogen rust på alle jern-dele.

Caile_Eclipse_init_19

Vi ser frem til at få pustet lidt liv i den gamle dreng. Der kommer sikkert et lille indlæg hist og her, når der er noget interessant at skrive om. Vi vil naturligvis også demonstrere hvordan den virker til sidst (når vi selv har regnet det ud).