Det er faktisk ikke første gang vi skriver om automater som “medvirker” i Olsen Banden film. Denne gang ser vi lidt nærmer på den sidste af de oprindelige film nummer 13: Olsen-banden over alle bjerge. Her tager banden en afstikker til Paris, hvor de kort efter ankomsten skal “skaffe nogle småpenge”. Som vanligt er det Benny som skal klare dette, og som ved hjælp af lidt Olsen Banden filmlogik, får en Jennings Star Chief til at udbetale en håndfuld mønter.

Lad og starte med at gense scenen…

Det er faktisk lidt en interessant scene. Dels lyder det åbenbart så voldsomt at indehaveren kigger overrasket og kommer løbende. Det i sig selv er underligt, da det er som om, at man kun kan få en jackpot ved at snyde. Ikke en spillehal man ønsker at besøge i så fald. Jeg mener, hvorfor skal Benny jagtes ud af butikken fordi han får en jackpot (selvom den var tilvejebragt ved snyd – men det ved spillehallens indehaver jo ikke)

Men mere interessant i kontekst af vores hjemmeside, er de 2 enarmede automater som er med i scenen.

Automaten til højre er en Sega Mad Money, magen til den vi har stående. Den anden, som Benny spiller på er en tidlig Jennings Star Chief. Det sjove er at det faktisk IKKE er den maskine som udbetaler pengene. Den skarpe seer har nemlig bemærket, at det close-up som laves af udbetalingen, ikke er fra den maskine. Nej, faktisk slet ikke fra en Jennings – men derimod fra en Mills Hi-Top.

Underligt.

I det mindste udbetaler den i de, tidssvarende franske Franc.

Måske var det derfor at de måtte optage nærbillederne om på en Mills Hitop, fordi de oprindelige nærbilleder var i en forkert møntfod? Ellers havde de bare glemt det og havde brug for det for “dramatisk effekt”`, men kunne ikke finde en tilsvarende automat og tænkte så: “ah, det er der sku ingen som opdager”. Hvem ved? Sjove detaljer i alt fald.