Lad og se lidt på værket til denne Jennings Eldorado Star Chief. Det er for såvidt næsten magen til værket på Jennings Governor, som vi har set på for nyligt. Herunder ses de begge. Det er Star Chief til højre,hvilket den skarpe læser naturligvis straks bemærker. (Tip: Der er jo intet [TAC] symbol på en Star Chief.)

Så jeg vil ikke gå i detaljer om hvad der er op og ned, men mere givet et overblik i form af nogle udvalgte billeder, samt skrive kort om processen og påpege de små forskelle, på de to værker, som der må være.

Lad os hoppe ud i det.

Værket er som udgangspunkt meget snavset. Det har jo trods alt stået stille på et lager i over 20 år. Efter en hurtig rengøring prøver vi at få gang i eskalatoren (og dermed maskinen), ved at sovse den ind i noget olie, i håb om at det ville opløse det sidste snavs og gammelt stift fedt. Men efter flere forsøg må vi konstatere, at den simpelthen ikke vil køre hverken frem eller tilbage.

Formålet er såmænd ej heller at få den til at køre – men blot at sikre at den er komplet og virker korrekt – inden vi splitter den total ad. Altid en godt udgangspunkt for enhver restaurering.

En god idé i den forbindelse, er at lægge nogle servietter eller tilsvarende på valserne, således at der ikke kommer olie på valsebåndende. En katastrofe, hvis man gerne vil bevare dem.

Nåh, men hvis vi så ser bort fra at den overhovedet ikke virker, så ser den rimelig fin ud. Der er ikke umiddelbart noget alarmerende at se, rent mekanisk.

Her var Governoren meget værre. Der manglede vi både det ene og det andet. I særdeleshed denne fætter…

Som er der hvor mønterne kommer ind. Uden den vil de blot styrte lige ned i mekanikken. Men naturligvis dejligt med to ens maskiner, da man så kan “kigge efter” i forbindelse med fabrikation af de manglende småting.

Senere samme aften, så det således ud…

Så er vi igang.