Som tidligere nævnt vil bruge et på linjer på at gennemgå møntmekanismen.

IMAG1231

Der er ikke noget umiddelbart trick eller kompleksitet ved dette. Det er blot at skille den ad, en skrue ad gangen.

IMAG1234 IMAG1236 IMAG1237

Tilpasning til danske 1-kroner

Maskinen stammer fra udlandet, oprindeligt USA. Jeg tror at den har været konfigureret til at modtage 1 Penny, men ser ud til at have været lettere modificeret. Ingen danske mønter (inklusive 25 øre af forskelig art) kunne komme i maskinen. Vi besluttede at konvertere den danske nutidige 1-kroner, da dette vil kræve mindre ændringer, som ikke skader maskinen og som ikke kræver megen arbejde.
coin-mech-explained

  1. Lille pal/arm som presses ind af vha. en bladfjedder. Hvis denne falder ind i hullet som vist på billedet, er der ingen mønter i maskinen og hjulet for ikke lov til at dreje rundt.
  2. Hul som møntet ligger ind mens hjulet drejes rundt.
  3. Pal/arm som klikker ind efter møntet er blevet tjekket. Således kan man ikke dreje hjulet tilbage efter møntet er blevet tjekket. Men er således “tvunget” til at kører den hele vejen rundt. Møntet falder ud og ned i “pengekassen” lige inden den når rundt til dette punkt.

Maskinen har endvidere et tjek på bagplanden, som ikke tillader mønter med huller. Dette foregår i praksis ved at en pal med en fjedderplade presses mod mønten. Hvis den faldet ind i et hul kan håndtaget ikke drejes rundt. Løsningen er blot at vende til om, således at palen stikker den anden vej ud og dermed ikke falder ind i hullet.

hultjekker-disabled