Den flotteste detaljer på de fleste af denne type automat er møntindkastet. Det er ofte lækkert udført og præget i messing eller andet metal. Denne automat er ingen undtagelse, selvom det var lidt svært at se da ved første øjekast.

10 øres tændstiksautomat first look (1)

Men efter megen besvær med at skrue det af (Boltene var rustet fast på bagsiden og der er næsten ingen plads at arbejde på), kom arbejdet med at rense det for gammel maling. Jeg overvejede om jeg skulle fjerne malingen kemist, men endte med at bruge stålbøsten og knofedt til det værste. Derefter gik jeg kringelkroge og hjørner efter med en lille skarp skruetrækker, som kunne brække flager af maling løs, for til sidst at slibe det af med groft sandpapir + vand.

10 øres tændstiksautomat - Møntindkastskjoldet ordnes (2)

Og derefter på vandslibningspapir.

Efter at  have været hele vejen rundt i kanten og på fronten, samt nede mellem bogstaver og tal (så vidt muligt, uden at være hysterisk), så det noget anderledes ud.

10 øres tændstiksautomat - Møntindkastskjoldet ordnes (5) 10 øres tændstiksautomat - Møntindkastskjoldet ordnes (6)

Nu skal det så blot males; således at bundfladen bliver rød, samme farve som automaten. Bogstaver, tal og kant skal forblive rå messing. Det var sådan det fremstod originalt fra fabrikken, så således skal det være igen. Inden da skal jeg dog lige finde den helt rigtige røde farve, så det bliver ikke nu.