Så faldt jeg endnu engang over nogle slemt forfaldne tændstiksautomater som bare måtte redes. Den ene komplet, men meget medtaget. Den anden med store mangler, herunder møntindkastskjoldet og lågen.

10 øres automat

Den første automat er en 10 øres automat i en meget slem forfatning. Den har været malet af flere omgang og er enkelte steder så rusten af man kan se lige igennem.

10 øres tændstiksautomat first look (10)

10 øres tændstiksautomat first look (15)10 øres tændstiksautomat first look (1)10 øres tændstiksautomat first look (14)

Der var ej heller nøgle til og låsen var rustet helt sammen. Så den måtte brækkes op. Herefter kunne jeg, som forventet konstatere at det hele var der. Inklusive den originale pengekasse som dog var fuldt med rust og snavs.

10 øres tændstiksautomat first look (26)

Den anden automat

…er mere eller mindre magen til den jeg allerede har, dog i en noget ringere forfatning.

Søren Wistoft tændstiksautomat nummer 2 (2)

Den mangler både låge og møntindkast. Særligt sidstnævnte er en skam, da man ikke liiiige fabrikere et stort flot gammelt messingskilt. Æv. Nåh, men det kan være jeg finder på noget at bruge den til – om ikke andet et det gode, næsten uopdrivelige, reservedele. Heriblandt er varerøret som manglende på den jeg havde og derfor måtte fremstilles. Så i det mindste kan jeg få en komplet original automat ud af det. Den anden bliver måske til “et projekt” engang.