Det er altid  lidt mere lækkert, med en flot konsol til en gammel spillemaskine. Det tager sig trods alt bedre ud på en flot gammel trækonsol, end på et tilfældigt bord fra IKEA. Der findes mange pompøse eksempler rundt omkring på nettet – særligt fra USA, hvor overliggeren for hvornår noget bliver “for meget” er sat noget højere end herhjemme. Det er dog ikke den eneste årsag. Tidlige amerikanske spillemaskiner er meget kunstfærdigt udført, både i metal og træværk. Det giver derfor god mening at fuldende helhedsindtrykket, med en tilsvarende kunstfærdig sokkel.

Så da jeg hos en kræmmer faldt over 4 gamle store ørnefødder, i massiv støbejern, var det oplagt at disse skulle bruges til et sådan formål.

 

Som man kan se på billeder, trænger de til lidt kærlighed. De er dækket med rust og gammel afskallet maling.

Så først skulle de afsyrres. Vi lagde dem i en Saltsyre opløsning. Det tog det værste. Derefter fik de en tur i en basisk opløsning med Kautisk Soda.

Derefter så de således ud.

Jern. Særligt støbejern, ruster med det samme når det kommer i kontakt med luft, hvis overfladen er helt afsyrret. Derfor måtte vi smørre den ind i noget rustomdanner.

Det modarbejder rusten kemisk og forhindrer yderligere rust i at få fat. Så var de lige til at grunde.

Og derefter kunne de blive malet. Her kom den tidligere omtalte guldbronze så i spil.

Så var det bare at montere dem på et passende bord / konsol. Det krævede dog lidt arbejde og nogle skørtelister.

Hvorefter det står klar til at blive brugt.

En sjov ting med det rigtige konsolmøbel, der lige sætter prikken over i’et på en gammel sjov enarmet.