På en af de, hvad man må antage er, sidste sommerdage i år – benyttede vi chancen til at være lidt udendørs. Og hvad bedre end at tage hul på at få skilt skilteautomat ad. Den har truet længe og det er også lidt et monster. Stor. Tung. Ukendt. Men ordnes skal den, om den vil det eller ej.

Så vi hentede en masse værktøj og gik så ellers i gang med at fjerne alle de umiddelbart tingængelige ting. Målet var at få fjernet skilte og, rammer, kanter og håndtag. Således at vi kunne gå igang med det, stille og roligt. Det er altid smart er dele de store projekter op i nogle mindre overskuelige opgaver. Endvidere er håndtaget på automaten jo knækket. Og det skal laves, hvilket kan tage lang tid. Derfor skulle det af således at vi kunne sende det videre i systemet til andre med netop disse kompetenser (et knækket støbejernshåndtag, hvor halvdelen mangler er ikke noget vi selv kan ordne).

Det lykkes dog også at få håndtaget afmonteret – selvom det holdt hårdt. Vi måtte borre den firkanten pal ud, som man kan se på billedet herover. Uden samtidigt at ødelægge tværstangen. Og selv da var det svært at få det af. Det har helt sikkert ikke været taget af siden maskinen blev produceret for måske 80 år siden.

Slutresultatet af dagens arbejde.

Vi er igang. Udemærket. Nu ser maskinen således ud.

Det er noget søriøst hardware. Stadig tung som en i helvede. Jeg tror at det hjælper en del når vi får fjernet metalbunden.