slib-kasse-igangKabinettet består af et frontstykke hvor spillemekanikken sidder og et bagstykke hvor pengekasse og nedløb til denne sidder.

Kabinettet er oprindelig finéret med 2 slags træ på siderne. Såvel kabinet som frontpladen som er i noget der ligner rosentræ var blevet overmalet med grå maling hvilket er uforståligt med hensyn til fronten som efter slibning var nydelig indenunder. Siderne derimod var noget slidte og var blevet spartlet lidt hist og her. Der var retfærdigvis kun et at gøre – omfinére med nyt træ.

Valg af træsorter

choose_woodtypeFinér er svært for menigmand at opdrive i Danmark. Dog lykkedes det at finde hos hobby.dk – en pakke med 30 stk ass. finérplader på 12*22 cm til 150 kr. Med det design som vi har i tankerne, faldt valget på fyr og mahogni.

Stykkerne blev skåret til ca. 6*11 cm og fordelt på kassens fire sider så kun hjørnerne manglede. Hjørnerne skal så tilpasses tilsidst (ca. 3cm) og det hele blev limet på med kontaktlim smurt tyndt og ensartet på både kabinet og træstykker.

arrange_precut_piecesstykkerne sættes smammen og trykkes godt fast med f.eks. en hård rulle . Efterfølgende skæres overflødigt væk med kniv og det slibes med sandpapir korn 150.

Resultatet ganske flot. Det skal tørre mindst 24 timer før der lakeres ellers kan finéren løsne sig (buler op) Det ser lidt blegt ud på fotos. Det skyldes dels belysningen, men når det bliver lakeret kommerder noget mere glød i trælooket. Hvad der skal ske med bagstykket er vi ikke helt klar over endnu. Dels er løbet tør for trætypefinéren og det er dog også et stykke væsentlig arbejde at udføre. Vi må se senere hvad der sker.

cabinet_finished-no_laquer_2