Hvis du har læst indlægget om den Mills Hi-top vi for nyligt fik ind, husker du måske den underlige Jackpot anordning, som nogle havde fabrikeret til erstatning for en original jackpot mekanisme.

Efter vi afmonterede denne fra Mills automaten – hvor den bestemt ikke hører hjemme – brugte vi lidt tid for at nærstudere den. Det er faktisk en veltænkt, meget primitiv hjemmestrikket løsning på en jackpot mekanisme. Grim, men elegant på dens egen måde.

Siden vi restaurerede Tura automaten har vi haft i baghovedet at man måske skulle smide en jackpot i automat – på et tidspunkt, når en dukkede op. Da en Tura af denne model, ikke kan indeholde en standard Mills jackpot mekaniske, har vi været klar over at det måtte blive noget andet. Så ja, hvorfor ikke denne.

Så vi tog straks værket ud af Tura automaten og fik den egentlig ret ubesværet tilpasset.

Den fungerer ret simpelt. I stedet for at mønterne går direkte fra overløbsrøret ned i pengekasse, rammer de i stedet et reservoir. Når dette er fyldt, først da løber mønterne over og ned i pengekassen.

I bunden af reservoiret sidder så en lille lem på et hængsel. Lemmen hvilken oven på den øverste udbetalingsslide. Dvs. når man så rammer BAR-BAR-BAR og den øverste slide skydes tilbage, vil lemmen ikke længere have noget underlag og den vil falde ned, hvilket resulterer i at mønterne falder ud og ned i møntskålen. Simpelt.

Easy peasy, lemon squeezy. Det er ikke raketvidenskab. Men det fungerer rigtig fint til formålet – og er faktisk et fint alternativ til maskiner som ingen jackpot mekanisme har – som f.eks. en Tura Kasus Bell som denne.

Den udbetaler ca.100 mønter i tillæg til de 20 fra møntrøret. Endvidere retfærdiggør det også muligheden med at frontbetjene maskinen, hvilket gør det nemt at fylde jackpot’en op igen manuelt – skulle man have lyst til det.

Man skal i forlængelse heraf huske at opdatere udbetalingstabellen, som nu skal lyde på 20 + pulje, hvis man får BAR BAR BAR. Yderligere har det hævet udbetalings procenten fra sølle 66 (grundet nogle inddragede kombinationer) til mere passende 78.

Yderligere billeder