Med en masse, masse, helt masse træarbejde, lakering og restaurering af fodboldspillere, bolte (og bolde), mål, bander, banen, ben og mere overstået. Er tidspunket kommet til at samle nogle af disse ting igen, for således at få helhedsbilledet frem.

Først og fremmest skal vi bruge nogle kæder til at holde toppen åben, således at det er til at komme til, når vi monterer indmaden. Til formålet havde vi heldigvis nogle små messingkæder fra mellemkrigstiden liggende. De passer perfekt både i udseende og funktion.

Dernæst monterer vi låsetøjet.

Låsene havde vi liggende, men låseblikket måtte vi selv skære til at noget messingplade.

Og naturligvis et håndtag til at åbne og lukke maskinen.

Dernæst til spillepladen, som let sænkes ned fra toppen. I samme omgang fik den lige en tur med lidt let sandpapir der hvor der var hakker som kunne påvirke bolden – samt lidt maling til at lappe hullerne med. Afslutningsvis en polering. Vi har bevist valgt at bibeholde den gamle spilleplade, med de revner og ridser den har. Det giver noget karakter.

Dernæst skulle der monteres spillere og pistolgreb i begge ender. Både hos de røde…

Og deres ærkerivaler – de blå…

Det er i øvrigt sjovt at venstre bak for hvert hold er trist, mens højre bak er glad. Det er charmen ved håndmalede figurer.

Herefter monteres målene, samt alle banderne – både for enderne og i siderne.

Og så med glasplade på. Jaja, det begynder det så absolut at tage form.

Faktisk er hele formen efterhånden taget. Nu mangler vi “bare” funktionen – dvs. det elektriske (en større opgave). Først derefter kan vi teste og afprøve selve spillet.

Det kripler lidt i fingrene for at få lov at prøve et spil.