Et af de store problemer med dette fodboldspil var selv trækabinettet. Det var nogle steder helt ved at falde fra hinanden, når man begyndte at hive lidt i det.

Bunden var lidt mør og der var en række finerskader.

Så det var naturligvis det først som skulle laves. For at lave denne krævede det dog afmontering af hele spillepladen. Det er faktisk overraskende nemt. Ud medet par skruer, og så var den lige til at løfte ud igennem toppen – og sætte til side.

Og derefter kunne alle træ og finerskader udbedres.

Herefter skulle alle hjørnerne have nye træklodser (til senere montering af ben). De gamle var helt møre og manglede helt eller delvist. Og lige præcist disse skal være ret solide for ikke at skade bordet yderligere når benene monteres.

Så skulle det males indeni. Under den gamle lyssegrønne maling anede vi en sort.

Det giver også mening rent æstetisk og praktisk, så den sprang vi på igen.

(Der er naturligvis ingen grund til at male andet end det synlige område. Det er også det man har gjort oprindeligt.)

Så var det bare at vente på at alting blev tørt. Derefter skal den naturligvis bejdses og have lak. Men det tager vi næste gang.

Afslutningsvis kan en sjov lille detalje nævnes. Under spillepladen faldt vi over følgende, skrevet med håndskrift.

En dato, 20/8 – 1937, og en signatur. Det ser næsten ud til at der står “Pesten”, selvom det nok er tvilsomt – da det ville være et underligt efternavn; og jeg mindes ikke at den sorte død hærgede tilbage i 1930erne. Mon ikke det er et tysk efternavn – eventuelt navnet på den person som inspicerede maskinen fra Tura fabrikken. Det passer meget godt med produktionstidspunktet. “Peston”, “Pestan”, “Pester”…hvem ved. Sjov er det i alt fald.