Nogle husker måske at vi for noget tid tilbage købte et par meget gamle og udslidte tændstiksautomater. Den ene var komplet, men i forfærdelig stand. Den anden var langt fra komplet, men knapt så hærget.

Søren Wistoft tændstiksautomat nummer 2 (2)

Den først ehar vi restaureret og skrevet om. Ovenstående derimod, har vi ikke rigtigt berørt. Da den er næsten magen til den Wistoft tændstiksautomat som vi lavede for et års tid siden, virkede det lidt redundant. Endvidere manglede det fine skilt til møntindkastet og hele frontlågen. Holderen til tændstiksæskerne huggede vi til en anden Wistoft automat (som manglede netop denne i original stand). Så der var nogle store mangler, hvorfor vi også overvejede blot at bruge den som reservedelsmaskine.

Og så alligevel…

Men tiden gik og den stod der og truede. Med tid kommer også nye metoder til fabrikation – man lærer jo hen ad vejen. Alt i alt endte vi faktisk med at få automaten bragt tilbage til rigtig flot stand.

Rød Wistoft tændstiksautomat - ny front, skilt og bakke (6) Rød Wistoft tændstiksautomat - ny front, skilt og bakke (8)

Og den færdige automat, her monteret i stuen, er jo nydelig.

Rød Wistoft tændstiksautomat - ny front, skilt og bakke (9)

Her vist med fronten afmonteret.

Rød Wistoft tændstiksautomat - ny front, skilt og bakke (7) Rød Wistoft tændstiksautomat - ny front, skilt og bakke (4) Rød Wistoft tændstiksautomat - ny front, skilt og bakke (3)

Og tændstikker kan man selvfølgelige trække for en gammel kobber 5 øre.

Rød Wistoft tændstiksautomat - ny front, skilt og bakke (1)