Så er rust og afskalning fjernet, bulet er blevet rettet ud og huller repareret. Automaten skulle nu males. Vi fandt den oprindelige farve (terracotta), og efter et par lag, så den således ud.

Cigarautomat-terracotta-2 Cigarautomat-terracotta-1

Vi har valgt en mat udgave af farven, da vi planlægger at afslutte med en klar lak, for glans. Grunden hertil er at vi til genskabe grafik og tekst på siderne inden den får lak, hvilket hjælper med til at beskytte overfladen, og får det til at se mere naturligt ud.

Tekst og grafik

Inden man går igang med et projekt som dette, skal man vide at der ligger mange (!) timers arbejde i at finde den korrekte farve, opsætning af udskifter, fonte, photoshop arbejde og meget andet. Bare det at finde den korrekt farve på printeren som matchen farve i virkelighedens verden, kan være kompliceret – med mindre man har meget dyrt prof. trykkeri udstyr. Os andre dødelige må prøve os lidt frem.

Wistoft Water decal transfer (3)

Når alt ellers er tegnet og klar, er det blot at printe det ud på det særlige decal papir. Der findes mange typer decal metoder og papirtyper, men kort fortalt: Decal papir (som det vi bruger) er i praksis at betragte som en slags print-bar maling. Man udskriver på et stykke carton som er beklædt med en meget tynd akryl/latex-lignende film. Filmen frigiver sig fra kartonen ved kontakt med vand, hvorefter denne kan overføres til materiet, hvad end det måtte være. Smart.

Det er naturligvis også meget vigtigt at måle op, således at alt står 100% lige og hvor man vil have det til at stå. Og husk det rigtige værktøj: Tålmodighed. Det er ikke for småbørn med hang til gråd.

Wistoft Water decal transfer (7)

I må vente med at se det færdige resultat til næste artikkel – hvor vi, automatenguderne ville det, bør være færdige med maskinen.