Vi har ikke skrevet så meget om cigarautomaten her på det sidste. Det er ikke fordi vi er gået istå, men der er både grafisk design og nogle seriøse buler og rusthuller som skal ordnes. Standen var jo ikke den bedste – særligt bunden led meget under rust, hvilket havde gjort det noget tynd og hærget.

Wistoft cigarautomat skilles ad (19)

Malingen skallede også af i store flager fra flere steder på automaten. Det står ikke til at rede og må slibes ned, således at man kan bringe den tilbage til storhedstiden.

Nogen tid er derfor gået med langsom af slibe rust og maling af automaten, samt genopbygget rammen i bunden.

Wistoft cigarautomat kabinet behandling (1) Wistoft cigarautomat kabinet behandling (2)

Døren, hvor afskaldningen var særlig slem, bliver også slebet ned, så vidt det er muligt (da den desværre er helt umulig at afmontere).

Wistoft cigarautomat kabinet behandling (4)

Grafiske elementer

I forbindelde med dette er der en række grafiske elemener på automaten, som jo skal aftegnes således at det kan blive påført automaten igen, efter at den bliver malet.

Hvis vi ser på automatskiltene, har den solgt 3 forskellige mærker cigarer/cigarillos.

Automatskilt - 4 stk cigarillos 25 øre Marietta Automatskilt - Senior Cigar Haanarbejde Automatskilt - Havana folio 3 stk 25 øre

Marietta, Senior Cigar og Havana Folio. Alle (givetvis) fra E. Nobel, som har lagt “brand” til automatens udseende, både hvad angår tekst og grafik. De har valgt at få Matietta trykt på siden, hvilket man stadig svagt kunne ane.

Wistoft cigarautomat grafik first look (7)

Efter nogen research og en del arbejde i Photoshop er det dog lykkedes at få den tegnet op således at det kan påtrykkes igen, efter at automaten bliver malet. Herunder vist (billedet til højre er “før” ;) hvis du skulle være i tvivl).

2016-01-21 21_32_52-Billeder

Bogstaverne bliver der stadig arbejdet på.