En af de gamle ting ved denne automat, er at der er original nøgler med til både pengekasse og frontlåge.

Rex (Made in Denmark) leverede i øvrigt nøgler og låse til mange af datidens automater. Så det er en gammel kending. Nøglerne og låsene har det dog med at irre til. Så det skal have en tur med en stålbørste og en omgang olie. Nemt gjort, og så kører det godt igen.

Det gamle lysstofsrør-cirkus måtte også ud af maskinen. Ud over at det ikke virkede, så giver det ikke mening i dag. Dels udleder det varme, bruger for meget strøm og er skøbeligt. Men også fordi det reelt ikke gør maskinen mere eller mindre attraktiv. Maskinen er for nu til at det har nogen betydning.

Det er i øvrigt produceret af Phillips. …hvis nogle skulle spørge (tvivlsomt, men nu ved I det alligevel).

Selvom det er en stålautomat og man ved første øjekast forventer at det hele er rustfrit, er det ikke helt tilfældet. Bunden, bagsiden og det invendige er nemlig blot bemelet metal.

Så det skal renses af, primes og males igen. Eller i alt fald primes, hvis man har en grå primer i samme farve – hvilket jeg tilfældigvis havde.

Her er jeg ved at dække automaten af med malertape – således at den kan få første lag maling med primeren / rustbeskyttelse. Det meste overflade rust er fjernet og overfladen er blevet afsprittet.