En af de automater vi har arbejdet på her i December er en tysk knipsekasse kaldet Venus. Kabinettet var skæv og skulle rettes op. Endvidere havde det ikke den rigtige mørke farver, så lidt trist ud.

Først skulle det rettes ud og limes på kryds og tværs da det var løst i alle ledene. Så det fik den vanlige tid med skruetvinger på begge leder og kanter.

Limes i ledene

Grafik påmales

Hernæst blev det slebet, bejdset og fik lak. Til sidste skulle der påføres grafik. En decal på mørkt træ bliver aldrig rigtigt super godt, da den enten forsvinger (hvis den laves på transparent decal papir) eller den bliver for tydeligt og ser for “påklistret” ud, såfremt den laves på hvid decal papir. Så vi valgte i stedet at lave en stensil – inspireret af hvad grafikkerne gjorde i gamle dage. Den eneste forskel var at vi lavede stensilen på en 3D printer.

Her er det nødvendigt med “broer” så bogstaverne hænger fast i det omgivne materiale.

Dernæst kan man enten spraymale sort igennem, eller male med pensel. Det er dog vigtigt at den sidder helt tæt indtil. Her kan man f.eks. lime den fast med noget meget svagt lim, som efterfølgende kan tørres af, om nødvendigt.

Afslutningvis retouches der med sort maling og stille hånd.

Dernæst kan de resterende dele (møntindkast, skydearm, møntskål, andet), som naturligvis også har fået kærlig behandling, monteres. Så står selve kabinettet faktisk færdigt.