Så ramte vi ind i endnu en knipsekasse. Denne gang lidt “nyere” model (sammenlignet med det andre: 1, 2, 3; som vi har kigget på) – nemlig en Treff. Modellen er fra 1949, men blev givetvis produceret en længere årrække derefter. Der er ingen grund til at tro at dette er en af de første, så netop denne automat er givetvis fra engang i 1950erne.

Den er faktisk i udemærket stand alt taget i betragtning. Ved første øjekast ser der kun til at være et par problemer med den.

1. Den virker ikke ordenligt. Dog næsten. Men pengene sætter sig fast og aftrækkeren er groet til og bevæger sig derfor ikke let og frit.

2. Den er malet rød. Det er svært at overse – og nej – det er ikke originalt. Omend det faktisk er pænt udført og bestemt af ældre dato, må malingen nok af.

3. Det største problem her ud er at der ingen nøgle følger med. Der er blot et hul i siden, hvortil der burde have eksisteret en gammel Zeiss-agtig nøgle, som tidligere ejer dog desværre har forlagt.

4. Ja og så er den naturligvis lidt “træt” at se på. Den trænger til en hovedrengørring af især spillefladen, samt en polering af metaldelene.

Desuden en række andre småting. Heriblandt skruerne som stikker ud af bagsiden. Så det skal nok gemme på en overraskelse.

Endvidere konstaterer vi at mønterne bare løber ud i et hul, hvilket ikke kan være rigtigt.

Og så lader der til at mangle en arm nede i højre hjørne af ovenstående billede, hvilket betyder at reserve funktionen ikke virker. Hvis den ikke ligger inde i maskinen, må den fabrikeres.

Men ellers en hæderlig automat. Hyggeligt lille projekt. Der ligger nok 15-20 timer inden den er 100% igen.