Spillepladen har fået en overhaling. Den er blevet slebet helt i bund og er efterfølgende blevet lakeret med en okseblods rød lak, som vi selv måtte konstruere til formålet. Det er vigtigt at spillepladen får en lakeret overflade, således at mønterne glider nemt rundt. Ellers vil maskinen ikke virke ordenligt.

Bemærk i øvrigt den flotte struktur i træt.

Det næste trin i processen var at genmontere alle kanter og løbebaner. De er ligeledes blevet renset for lak og andet snavs. Man har nemlig ikke tidligere bekymret sig med at afmontere dem, når man har lakeret overfladen. Så de var meget grimme og matte. Vi måtte have både cellulose fortynner, ståluld og knofedt i spil for at få dem rengjort.

Det ser jo allerede meget frækt ud.

Der mangler dog lige de sidste detaljer. Hjørnene som ikke tjener noget formål skal have noget indhold. Det kan være mange ting. Ofte brugte man filt og metal-krummelurer eller andre dekoobjekter. Der skal også monteres en spillevejledning i trekanten i midt-venstreside – hvilket den oprindeligt har haft.

Vi har lavet et nyindkøbt af filt, i blandede farver, til formålet – da vi var løbet tør.

Vi valgte den meget mørkeblå (til venstre).

Herefter skal man bruge en meget skarp saks og lidt præcis klipperi. Herefter skal det limes fast. Vi brugte en stoflim – men det er nok ikke super vigtigt. Blot den er lidt tyk i det, nem at arbejde med og ikke ætser.

Det begynder at ligne noget.