Og så kom tiden til at kigge den nye vareautomat nærmere i sømmene.

Lidt research er det da også blevet til.

Om automaten (historisk)

Det viser sig at automaten rent mekanisk faktisk er af engelsk oprindelse. Fabrikeret af BMR (Brecknell, Munro & Rogers), som blev stiftet i 1928 i Bristol, UK. Automaten er givetvis fra årene derefter inden Anden Verdenskrig.

Firmaet producerede en række vareautomater, men også billetautomater til undergrunden i London og enkelte andre underholdningsmaskiner.

Automatens form skulle ligne de ruller som den solgte, hvilket man bestemt godt kan se. En sjov idé. Så faktisk er den en reklamesøjle i sig selv.

Nåh, men lad os se på det.

Istandsættelse

Skuffen

Der er flere problemer. Skuffen kører ikke korrekt. Den mangler den ene fjeder i siden, grundet en knækket skrue. Så den må tages ud og skiftes.

Møntindkast

Møntindkastet har en interessant lukkefunktion, hvor den simpelthen fysisk lukker for indkast, når der ikke er flere varer – smart. På de fleste automater åbner den bare klapfælden, således at man får sin mønt igen.

Så skulle møntindkastet renses og rettes ud. Det havde fået et ordenligt klem.

Messingdimser

Og til sidst skulle messingringen omkring indkastet, håndtaget, samt skålen have en rengøring og fastgøres ordenligt. Her var der også nogle knækkede skruer.

Låsetøjet

Desværre er der ingen nøgle til og låsetøjet er nittet i og kan ikke afmonteres uden at ødelægge grafikken. Så det bliver noget med at prøve med en nøgle og gætte.

Det må vi vende tilbage til…