Når man får automater ind man aldrig tidligere har berørt, går det hele lidt langsomere end normalt – da man jo lige skal forstå hvordan tingene virker INDEN de adskilles. Det gøres i dette tilfælde lidt lettere da vi har to, næsten ens maskiner. Samt en manual, som i detaljer viser hvordan maskine samles fra ende til anden. Så efter nogle timers legeri og forsøg på at forstå hvad der er op og ned. Måtte de skilles ad og renses + smøres. Vi startede med den af maskinerne som forekom mest intakt.

Vi improviserede og skilte maskinen ad. Vi startede omvendt – nemlig med at tage bunden af. Om det var hensigtsmæssigt i bagklogskabens lys ved jeg faktisk ikke rigtigt. Måske. Det gjorde om ikke andet, at vi hurtigt fik nogle dele vi kunne klargøre og samle igen.

Og ja, det er således den skal køre…

Det er altid en forløsning, når alt har været groet helt sammen, at tingene atter engang klapper og klikker.

Herefter bestod resten af “skroget” primært af 4 større komponenter. Møntindkastet – hvilket er relativt nemt at afmontere. 2) Jackpot-delen, hvilket sidder tåbeligt fast og 3) højre sideplade med tilbehør, samt 4) valsemekanismen.

1 og 2 lagde vi til side. Det må komme senere.

3 skal ordnes, da hele siden skal være klar, inden man kan komme videre med at samle maskinen.

Det var særligt sidstnævnte valsemekanisme som voldte problemer. Den var frosset fast. Desværre er det næsten umuligt at skille den ad, da den er nittet sammen på lidt underlig vis. Så vi smed det i et petroleumsbad for at opløse gammel olie og så efterfølgende rensede vi den manuelt med en masse penetrerende olie. Det kan gøres ved at løstne denne lille skrue…

Så får man cirka en lille centimeter at arbejde med, hvorved man kan få masseret alle stængerne ind i olie og derved løsnet disse.