Enkelte gange, ikke ofte, er det okay at gøre en automat lidt mere “fræk”, end den oprindelig har været tiltænkt. Dette kan f.eks. være ved at tilføje lidt lys. Det ændrer jo heller ikke ved noget i forhold til den oprindelige automat – men gør blot at den tager sig bedre ud.

Det skal selvfølgelig gøre så nænsomt som muligt, således at man ikke ødelægger noget i automaten, er den derfor ikke vil kunne bringes tilbage til original stand.

Vi ønskede at automaten havde lidt lys. Den ser så mørk og kedelig ud uden. Endvidere er det faktisk et problem at man ikke kan se tallene i et mørkt lokale. Vi valgte derfor at montere en skinne med LED lys, langs den nederste kant under spille-skiverne. Den er monteret på en aluminiumsprofil, således at den ikke lyser direkte ind på glasset.

På billedet herover ses nogle stykker folio på bagsiden af glasset. Det er faktisk folie-tape som har brugt til at lappe småridser og kradserier i grafikken. Det tjener 2 formål. Dels kan man så ikke se fejlene i glasset fra fronten. Men, måske mere vigtigt, man kan heller ikke se lyset igennem fra bagsiden.

lys-i-prazisa-automat-1 lys-i-prazisa-automat-2

Lyses kastes op ad og bliver på den måde målrettet spille-skiverne, som oplyses flot og jævnt. Grundet glaspladens front – og med vores folielapninger – kan man ikke se lyset andre steder end i de 3 cirkler.

Vi skal nok vise slutresultatet når vi giver en demonstration af maskinen her på siden om få dage.