Der er en række problemer med denne PR-52 automat. Vi vil i denne artikel kigge på nogle få af dem.

Mønthåndtering

På siden ved håndtaget sidder automatens mønthåndtering.

Den fungerede ikke, da den ikke var samlet korrekt. Endvidere var den ikke ordenligt rengjort. Man kommer altså ikke udenom at splitte det totalt ad og rengøre alle overfladerne for 60 år gammelt skidt. Først derefter kan man samle det igen – og først da vil det fungere ordenligt.

Først og fremmest skal tingene være rengjorte og smurt korrekt (dog ikke dele der har med møntvejen at gøre) før end det fungerer efter hensigten.

Og så skal det monteres i den korrekte rækkefølge.

Herunder en demonstration af hvordan det skal fungere.

Fronten

Vi havde også lige problemer med maskinens frontskjold. Dette var ligeledes samlet forkert. Det er heller ikke ligegyldigt hvilken vej emblemet vender. Så det skulle lige vendes 180 grader inden de kunne komme ordenligt ind i maskinen.

I samme omgang måtte vi have frontemblemet af maskinen. Det har det desværre ikke alt for godt. Lad dette være en advarsel til alle: Man kan ikke pudse en forkromning med sandpapir. Man ødelægger metallet og det er ærgeligt –  for det står ikke til at redde bagefter.

Mekanikken

Hvad det elektriske angår har vi også været igang med maskinen. Det først var at sikre at alle lodningerne var forsvarlige (hvilket ikke var tilfældet). Det er altså 230 V vi taler om her.

Dernæst skulle der skiftes olie på motoren (som var fyldt med sort slam) og alt skulle rengøres og smørres korrekt. Efter det meste af en aften met det, kunne vi afprøve maskinen.

Jaja, det ligner efterhånden noget.