Som kom tiden til at se på lyset i topkassen. Som vi tidligere har skrevet om, lå der et større stykke arbejde heri.

Lidt om strøm

I kassen var der 30 lavspændings glødepærer på hver 2,4 Watt. De drives af en transformator på 5V. Med andre ord 20% mindre spænding, hvilket giver 20% mindre strøm og altså tilsammen 60% effekt i pærerne. Dette bevirker at pærerne kun afsætter 1,2 Watt og derfor også holder væsentlig længere. Næsten alle pærene var derfor stadig intakte, omend noget anløbne og meget støvede.

Konstruktion af ny plade

Derimod konstaterede vi at fatningerne ikke var helt så gode – med svigtende forbindelse i flere af dem besluttede vi at skifte alle 30 med nye.

Tivoli pantomime -lyskasse-ny-1

Med det lave lysstyrke har vi valgt at male plade og inddelingkasse hvid, for at få maximalt udnyttelse af lyset.

Tivoli pantomime -lyskasse-ny

For at oplyse udbetalingstabellen, havde man valgt at bruge 4 pærere.

Tivoli Pantomime - Elektriske kredsløb (4)

Modvilligt LED lys

Disse må i den grad have belastet den lille trafo, som så blev relativt varm. Endvidere gav spændingen fra trafoen endnu et nyk nedad. Vi kunne selvfølgelig have valgt en anden større trafo (vi havde ikke lige en på lager), men set i “lyset” af den konstante varme fra de 4 pærer – hvis den står tændt i længere tid, har en kedelig tendens til at falme og ødelægge farverne på glasset – så vi os nødsaget til en anden løsning. Omend ikke helt i datidens ånd – men den vil bedre sikre automaten fremtidige overlevelse.

Tivoli-pantomime_lyskasse_ny-2

Et  LED-bånd med en samlet effekt på knap 1W og et meget homogent lys. Det krævede dog en særskilt lille trafo samt DC kredsløb hvor strømmen kunne tilpasses. Denne blev indbygget i den forseglede kasse med 2 særskilte ledninger op til LED-båndet.

Og så skulle ledningsnet fra den gamle træplade sådan set bare flyttes over på den nye plade. Det var faktisk i så god stand, at det mere eller mindre uproblematisk blot kunne genbruges.

 

Med dette er vi faktisk ved at nærme os målet. Nu skal der blot ligges sidste hånd på hværket, hvorefter vi kan præsentere den færdige automat.