Vi fald for nyligt over en herlig lille automat, som vi bare måtte eje. Der er tale om det såkaldte Testo Reaction Meter. Da automaten hverken er vildt sjælden eller meget gammel, kunne den købes relativt billigt. Det gør den dog ikke mindre interessant.

testo-frontTesto automaten er en lille sjov mekanisk automat som cirka er 50 år gammel. Ifølge en kilde blev disse bygget i 1960-1970’erne af en TV/antenne mand (antageligvis i England). Han solgte dem til de forskellige pubs og barer, som en sjov måde at teste folks ædruelighed inden de satte sig ud i bilen.

Dette blev åbenbart et hit og der blev produceret en del af disse automater, både på tysk, svensk og engelsk. Billedet til venstre viser hvordan den engelske typisk så ud. Den svenske model, som er den vi har købt, har et lidt andet motiv.

Testo automat svensk version first look

Her spiller man ikke så meget på ændrueligheden – muligvis grundet historikken omkring salg af alkohol i Sverige? Men mere på at man skal vise hvor hurtig man er – altså prale-retten, om man så må sige. Den findes også i en (muligvis senere) variant, hvor man vinder mønten tilbage hvis man slå 0,12 sekunder.

Automaten er i øvrigt ret lille. Ikke meget større end en stor skotøjsæske. Den måler sølle 51 x 31 x 6,5.

Vi kigger nærmere på den en af dagene – også mekanisk – og smidder noget indhold op på siden