Lad os springe direkte ud i det. Vi startede med at fjerne alt fra lågen, så vi kunne få lidt plads at arbejde på. Døren kan ikke umiddelbart afmonteres – og kan kun åbnes vinkelret på automaten, så det gælder om at sørge for at den fylder mindst muligt.

Roberg Funck Jensen - 1 kolonne vareautomat - Skilles ad (38)

En del af dette var at fjerne automatskiltet på fronten. En interessant krølle på den hale opstod da det viste sig at der var 2 skilte. Et med bryst tabletter og et med “Da Capo” Bitter Cremant og Fløde Chokolade.

Dette kan skyldes mange ting. Det kan skyldes at den tidligere har solgt “Da Capo” i stedet for bryst tabletter. Men det kan også skyldes at den blot har været leveret med begge skilte, således at man havde mulighed for at skifte rundt. Også sandsynligt er det at det blot var hvad man havde ved hånden, i forsøg på at reducere at glasset ikke rasler rundt. Hvem ved…? Sjov detalje i alt fald. Måske man skal bruge dette skilt i stedet for det med bryst tabletter, da det jo er lige så originalt som det andet – og er ikke falmet/bleget af solen.

Dernæst fjernede vi vare-slisken som næsten lå løst inde i automaten. Herefter kunne møntindkastet afmonteres. Det var skruet fast med 2 øremøtrikker og således nemt at afmontere.

Roberg Funck Jensen - 1 kolonne vareautomat - Skilles ad (45)

Hernæst kunne glasskiltene i toppen fjernes, forsigtigt. Disse viste sig begge at være i meget dårlig stand. Faktisk kunne man næste ikke læse hvad der stod på “25 øre” -skiltet. Det har tydeligvis engang haft en hvid grundfarve, med et rødt lag bagpå. Bogstavernes farve kan vi ikke identificere. Antageligvis mørke.

Roberg Funck Jensen - 1 kolonne vareautomat - Skilles ad (40)

Det store skilt med “Bryst tabletter” var heller ikke i god stand. Skiltet var helt afskaldet i den ene side og malingen dryssede af skiltet blot man rørte ved det.

Roberg Funck Jensen - 1 kolonne vareautomat - Skilles ad (41)

Endnu engang ser vi effekten af varme (fra en glødepære) over længere tid, på et glasskilt. Det ender aldrig godt. Bogstaverne, som tydeligvis er håndmalede, var også begyndt at løbe.

Roberg Funck Jensen - 1 kolonne vareautomat - Skilles ad (43)

Derefter var det bare at køre videre med at skrue tingene fra hinanden. Det var rimeligt lige ud af landevejen, omend der naturligvis var en del skruer, som både var svære at nå, samt rustet fast. Overordnet set var tingene dog i rigtig fin stand. En god kvalitet automat.

Hele processen er dokumenteret i form af billeder, som man kan finde i galleriet.

Opsummeret er dette delene vi fjernede fra skuffesystemet:

Roberg Funck Jensen - 1 kolonne vareautomat - Skilles ad (31)

Og dette er delene fra resten af automaten.

Roberg Funck Jensen - 1 kolonne vareautomat - Skilles ad (32)Roberg Funck Jensen - 1 kolonne vareautomat - Skilles ad (33)

Så der er nok at tage fat i.

En interessant detalje er at mange af møtrikkerne er i tomme. Og ja, det er originale til maskinen. Herunder ses en i 7/16, hvilket er dem som holder beslaget på bagsiden.

Roberg Funck Jensen - 1 kolonne vareautomat - Skilles ad (34)

På frontlågen kører de med 3/8.

Roberg Funck Jensen - 1 kolonne vareautomat - Skilles ad (37)

Mens resten af automaten lader til at være millimeter fatninger. Underligt at man har valgt at gøre dette.