Jeg har længe gerne ville besøge Bip Bip bar. Det er en bar i København (teknisk set 2 forskellige barer i København, hvoraf den ene ligger på Nørrebro og den anden ligger inde i centrum) som kombinerer gamle arcade- og flippermaskiner med kolde øl.  På papiret en god idé. Så da muligheden opstod, følgende en invitation fra en ven, tog jeg derind med høje forventninger.

Det var en rigtig god oplevelse. Dels var baren rigtig hyggelig og ikke overrendt – til trods for at det var “kulturnat”.

Men mest af alt var der bare en del gode og underholdende spil. Mange af hvilke jeg ikke har set i 25 år.

Jeg var meget imponeret over kvaliteten af de arcade- og flippermaskiner som var på stedet. De virkede faktisk allesammen – og de virkede godt! Man kunne godt have frygtet at en del af dem var i ringe forfatning. Men det var slet ikke tilfældet. Det kørte bare.

Tager man f.eks. på dyrehavsbakken, finder man altid en del maskiner som ikke virker (og de skulle om nogle kunne holde dem ordenligt kørende). Men det var ikke tilfældet på bip bip bar. Der var styr på tingene. Stort cadeau herfra til deres serviceteknikker.

I stedet for møntindkast, brugte man et chipkort som man holdte op til en plade på fronten af automaten. Det fungerer bare 100% og er en utrolig smart løsning. Det eneste som er lidt træls er man kun får 30 min. spilletid per køb – uanset hvad man køber for. Dvs. at man skal købe en ny øl/drik hver ½ time. Det bliver hurtigt i overkanten, når man kommer hen på 2 time, for slet ikke at tale om 3-4 time. En periode på 45 min havde være mere passende. Alternativt kunne tiden stige med 10 min hver gang man tankede op. Dvs. 30 min for første øl, 40 for for anden øl, 50 min for den tredje og alt efter 4 øl gav 1 time. Det ville være smart og mere passende.

På stedet var der vel omkring 10 arcademaskiner, 6 flippermaskiner og dertil en række ældre spillekonsoller Sega, Nintendo, etc. (som jeg dog ikke fik set nærmere på).

Og ja, der manglede naturligvis nogle af klassikerne: Ghost n Goblins, Double Dragon m.fl. (De står givetvis i deres anden afdeling). Men det tog ikke noget væk fra oplevelsen. Endvidere var der en af mine personlige favorit flipper-spil: The Shadow. Med en selvfed Alec Baldwin på glasset.

Sjovt nok så har det absolut ingen interesse for mig at sætte den slags automater i stand. Men det betyder ikke at jeg ikke kan værdsætte spilleglæden ved dem. Altså jeg mener, hvem synes ikke det er sjovt bare at hamre løs på et utal af knapper i f.eks. Mortal Combat.

Selvom jeg må indrømme at det meste af tiden gik med ældre spil som f.eks: Pacman, Wonderboy og 1943.

Der var dog ét spil som slet ikke levede op til standarden: Bordfodbold-spillet. Så det sender vi lige en grim hilsen. Det var nemlig bare utrolig dårligt. Det er det desværre de fleste offentlige steder – men jeg havde faktisk forventet noget andet her. Dels fordi de ligger lige ved siden af Københavns bordfodboldklub, og dels da det jo er en arcade-bar!

Bordet var faktisk en udemærket model, men det bare var i en virkelig skidt forfatning. Det eneste gode var at det var gratis at spille – måske netop grundet tilstanden? Det undrer mig hvordan bordet bliver sådan. Er der ikke nogle som foretager noget vedligeholdelse på den slags ting? Det ville gøre en verden til forskel med lidt silikone-spray på stængerne og en klud. Og måske nogle ordenlige bolde hvis budgettet tillader. Og så få da fastgjort de få løse spillere! Så ville det være super. Det ville tage ½ time at det til at køre helt fint. Til glæde for alle gæsterne. Og så måske 5 min 2 gange om ugen derefter i vedligehold.

Når det er sagt, så var det kun en mindre streg i regningen. Alt i alt bestemt besøget værd for arcadespillere og interesserede.