Faldt i dag over denne maskine som jeg blev nød til at tage med hjem. Der er tale om en klassisk tyggegummiautomat fra (vil jeg tro) 1960-1970’erne.

automat-1960erne-08Ham jeg købte den af mente at den måske stammede fra Frankrig, da den var erhvervet på en auktion i Frankring – men jeg synes mere det ligner en Amerikansk automat. For det første står der “Thank you” på klappen/udtaget – og dels står der “Soccer” på spillet, hvilket mig bekendt, er Amerikansk det som de i England kalder: Football. 

automat-1960erne-05

Det interessante ved denne automat er netop spillet på forsiden. Det er et “fodboldspil” (pinball) som  man kunne spille gratis. Om man kunne vinde noget eller om det blot var en finurlighed ved jeg endnu ikke – men var det som fik mig til at samle automaten op.

Automaten er lavet af metal og bemalet. “Glasset” er (desværre) ikke rigtig glas, men en form for hård plexiglas. Spillet virket umiddelbart fint. Ligeledes lader møntindkastet til at være i orden.

Jeg ved dog ikke hvilke mønter den tager imod og der var ligeledes ingen slik i :/

Til automaten følger desværre ingen nøgle. Så det bliver den første udfordring!